Az SC Sopron egyesületi rendszerében az utánpótlás képzés a fiúknál és a leányoknál egyaránt az U7-es korcsoporttól az U19-es korosztályig zajlik, ami felett pedig egy NB III-as férfi csapat áll. Szakembereink több mint 500 fiatal sportolóval foglalkoznak, amelyen belül több korosztályos csapatunk szerepel a különböző bajnokságokban.

Soproni út - "A te utad a mi célunk" VERSENYSPORT Az SC Sopron alapvető célja, hogy szervezett keretek között, és minőségileg az egyén képességeinek és fejlődésének megfelelően, edzés és versenylehetőséget biztosít, valamint a felnőtt csapatokba való felfele áramoltatást segíti az utánpótláskorú labdarúgók számára.

Az SC Sopron Labdarúgó Egyesület az alábbi utánpótlás szekciókból épül fel:

1. SC Sopron előkészítő szekció – U7, U8, U9, U10, U11;
2. SC Sopron serdülő szekció – U12, U13, U14, U15;
3. SC Sopron ifi szekció – U16, U19;
4. SC Sopron lány szekció – U7, U9, U11, U14, U16, U19;

Az SC Sopron tömegbázisának alapját az egyesület óvodai programja adja, amelynek keretén belül 15 soproni és Sopron környéki óvodákban tartunk labdás-ügyességfejlesztő gyakorlatokat, kb. 750 óvodáskorú gyerkőc számára. Az SC Sopron közel 500 fős sportolói létszáma erre a programra épül. Az SC Sopron minden focizni szerető fiút és lányt is szívesen lát képzési rendszerében, és a kettős célnak megfelelően - versenysport és tömegsport – biztosítja számukra a megfelelő képzést és versenyeztetést, továbbá a labdarúgás megszerettetésén keresztül felhívja a figyelmet a mozgás, és az egészséges életmód fontosságára!

Mint ahogy az szakmai koncepciónk alapját képezi, célunk, hogy Sopron és vonzáskörzete számára olyan játékosokat neveljünk ki, akik mind a pályán, mind a pályán kívül, pozitív eredményeikkel, viselkedésükkel, hozzáállásukkal, felhívják a figyelmet egyesületünkre, továbbá Sopron Megyei Jogú Városra, és később, felnőtt korban akár élsportolóként, akár amatőr sportolóként, akár szurkolóként, de szívesen gondolnak vissza szeretett sportágukra, városukra és egyesületünkre.
Összességében kijelenthetjük, hogy egyesületünk elindult egy olyan tudatos, következetességen alapuló úton, amelyet végigjárva elmondhatjuk majd, hogy a sporttal, mint a nevelés eszközével egészséges, tudatos, egyesületünkre és a városra jó szívvel visszagondoló „EMBEREKET” nevelt egyesületünk. Szeretnénk, ha a sport, mozgás értéke, mint alapvető társadalmi érték és az ezzel összefüggő egészséges életmód ismét köztudatba kerüljön.

A weblapok többségéhez hasonlóan ez a weboldal is sütiket használ a működéshez. A rendben gombra kattintással vagy az oldal további használatával elfogadja a cookie-k használatát!